Wat wel en wat niet?

Dat is moeilijk te zeggen. Het is aan de projectleiders en de voorman om elke klus afzonderlijk te bekijken. We willen geen wind uit de zeilen nemen bij ZZP’ers als loodgieters, schilders en timmermannen, die dan vervolgens zonder werk komen te zitten, dat is niet de bedoeling. Zie het als volgt: wij brengen u in contact met een handige buurman, die u best even wil komen helpen in de tuin, of best even een schilderijtje voor u op wil hangen. Geen professionals, maar medebewoners. De een heeft die handige buurman wel, de ander niet.

Voorbeelden:

Wat wel:

 • u heeft een leuk kastje gezien bij Ikea, dat moet even opgehaald en liefst ook nog in elkaar gezet worden. Doen we!
 • u heeft een rollator gezien op marktplaats, maar die moet wel even opgehaald worden. Het adres is binnen een straal van 20 kilometer. Wilt u mee, gezellig!
 • u bent 65+(of invalide) en u heeft iets af te voeren wat u zelf niet veilig kunt tillen. Realiseert u zich wel dat onze klussers 15 kilo pp. mogen tillen en dat we voor iets zwaarders dus meerdere jongens moeten sturen, die voor uw rekening komen. Wat het gaat kosten is afhankelijk van wat er verplaatst moet worden en wordt bepaald door de voorman die eerst even komt kijken.
  Wij verhuizen maximaal 2 artikelen tegelijk, geen hele inboedels dat doet het verhuisbedrijf graag voor u!
 • u heeft een tweedehands bed, een wasdroger of rollator gezien op internet, dat elders in Rotterdam opgehaald moeten worden. Zelfde plaatje, we brengen het graag even bij u thuis.
 • uw fiets, naaimachine of senseo-apparaat wilt u ter reparatie aanbieden bij Repaircafe Hoogvliet. In de week voor elke zaterdag dat het Repaircafe Hoogvliet open is, kunt u een ritje boeken om uw te repareren artikel erheen te brengen. Ter plekke maakt u een afspraak voor de terugreis.
 • een gaatje boren voor een schilderijtje, helpen met laminaat leggen, een nieuwe kraan op de aanrecht, een kleine lasklusje, een heggetje snoeien. Voor dit soort klusjes mag u altijd bellen. In Hoogvliet betaalt u 9 euro per uur plus de benzinekosten, dat is dus afhankelijk van waar u woont en van hoeveel keer de bus moet komen. Moet er eerst iemand komen opmeten, moet er nog iets bij Karwei gehaald worden, dan komt er wellicht materiaal bij wat voor uw eigen rekening komt. Een nieuwe kraan bijvoorbeeld, komt natuurlijk wel gewoon voor uw eigen rekening.

Wat niet:

 • de wc is is verstopt en er moet een loodgieter komen. Dit soort dingen valt niet onder onze bezigheden, daar is de vakman voor.
 • U bent 45 en u heeft verschillende dingen te verhuizen: bel de verhuizer, dit is geen klus voor de Klusbus!
 • u heeft lekkage en heeft per direct een spoedmonteur nodig.
 • u wilt het hele huis laten schilderen en bent op zoek naar iemand die dat voor een prikkie komt doen. Dat doen we niet, dan zitten we in het vaarwater van de schilders in Hoogvliet; niet de bedoeling.
 • u wilt de tuin ophogen, 12 kuub zand laten storten en tegels laten leggen. Ook hier, bel de hovenier.

Dit zijn slechts wat voorbeelden, uw vraag is vast iets heel anders, maar stel hem gerust. We zeggen niet graag nee, maar als onze voorman of projectleider twijfels heeft over het al dan niet naar wens af kunnen ronden van de klus, dan nemen wij het risico liever niet. Wij behouden dus het recht om te allen tijde elke klus zonder opgaaf van redenen te weigeren.

Copyright © 2024 Villa Klusbus | Onderhouden door Bytecontrol