Kosten

Al deden we het liever helemaal gratis, sommige kosten moeten we toch echt maken. Denk aan werkkleding, veiligheidsschoenen, gereedschap en kleine materialen. Gelukkig is het een vrijwilligersproject en kunnen we het zo laag mogelijk houden.

Wij zijn aan het werk voor verschillende groepen mensen, maar in de eerste plaats voor minder/invaliden en senioren 65+.  We hebben omdat de situaties in praktijk toch anders uitvallen, 5 categoriën gemaakt:

Kosten klussers per uur in euro’s:

o A-tarief – minder/invalide  0,-

o B-tarief – i.o.v. projectleiding aangemeld   0,-

o C-tarief – 65+  4,50

o D-tarief – geen omstandigheden   9,00

o E-tarief – situatie beoordeeld door voorman: ?????

E: Alle afwijkende omstandigheden zoals zwaar tilwerk, klussen die niet in project passen, verhuizingen, vergaande vervuiling, bedrag te bepalen door voorman/projectleiding.

Afgezien van deze kosten wordt een vrijwillige bijdrage en een warme kop koffie voor de klussers altijd op prijs gesteld!

Brandstof en andere kosten bus: uw bijdrage 0,50 per km. Voor bewoners in Oudeland, de Ouderenwoningen aan de Marthalaan, en bewoners van Siloam of Humanitaswoningen Aveling is het ritje gratis. Heeft u een solide verhaal waarom u deze kosten niet kunt dragen, vermeld dat dan bij de aanvraag. Elke maand loten we een gratis klusje, misschien kiezen we die van u eruit!

U rekent het klusje en eventueel voor u gekochte onderdelen direct gepast contant af met de voorman van de bus of de projectleider. Wij hebben geen wisselgeld bij ons. Moet er eerst iemand komen opmeten, of moet er nog iets bij Karwei gehaald worden, dan komt er wellicht materiaal bij wat voor uw eigen rekening komt. Een nieuwe kraan bijvoorbeeld, komt natuurlijk wel gewoon voor uw eigen rekening.

Onze klussers mogen maximaal 20 kilo tillen, dus het is aan de voorman om te bepalen of iemand iets in zijn eentje kan doen.

Copyright © 2024 Villa Klusbus | Onderhouden door Bytecontrol