Door wie

Twee enthousiaste bewoners van Hoogvliet, Marijke Fontijn en Deanna Gozzi, zijn gestart met een Klusbus project, dat bedoeld is om met het wegvallen van veel budgetten in de zorg en welzijnssector, ouderen en minder/invaliden in Hoogvliet hand en spandiensten te leveren met als rode draad het ondersteunen in het dagelijks leven zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Minder zorg betekent voor veel mensen dat zij nu bijvoorbeeld 1 uur zorg krijgen, i.p.v. 5. Dan valt er een hoop weg. In het resterende uurtje is er tijd om de keuken, badkamer en toilet op te poetsen, maar verder is er geen centimeter rek meer. Een praatje bij een kop koffie, even mee een (te zware) boodschap doen, even ergens een nieuw lampje in draaien, daar is allemaal geen tijd meer voor.

Ouderen die nog zelfstandig wonen komen soms voor onderhoud van hun huis te staan wat zij vroeger zelf deden; de heg snoeien, wat onkruid weghalen, blaadjes opvegen… er komt een moment dat men het niet meer zelf kan.

Uit deze situatie is het idee ontstaan voor een Klusbus, die met inzet van vrijwillige medebewoners, mensen met elkaar in contact gaat brengen die elkaar kunnen helpen. Niet iedereen die zijn of haar werk kwijtgeraakt is, wil de hele dag thuis zitten. Een netwerk van vrienden en collega’s hebben is voor veel mensen ook een hoop waard. Wekelijks of maandelijks een middagje van 4 uurtjes meehelpen bij een hulpbehoevende medebewoner is juist leuk, je krijgt er meer voor terug dan je denkt!

Door omstandigheden is het helaas voor voorlopig niet mogelijk om een klusaanvraag in te dienen!
Onze excuses voor het ongemak.

Copyright © 2024 Villa Klusbus | Onderhouden door Bytecontrol